Хамилтън иска да подпише новия договор с Мерцедес преди Коледа

Преговорите бяха прекъсната заради положителната проба за COVID-19 на британеца

Люис Хамилтън иска да подпише своя нов договор с отбора на Мерцедес преди Коледа, това заяви седемкратният световен шампион след края на сезон 2020, в който той си осигури своята шеста титла с „Черните стрели“, три кръга преди края на шампионата.

Според него, както и според ръководителя на екипа Тото Волф, подписването на новото споразумение е само въпрос на време, но британецът изяви своето желание това да се случи преди Коледа. Както е известно преговорите между двете страни бяха отложени след като Хамилтън даде положителна проба за COVID-19 след Гран При на Бахрейн.

„Ще сме доволни ако свършим работата преди Коледа. Планирам да съм тук през следващата година, искам да съм тук през следващата година. Мисля, че ние като отбор имаме още работа заедно и можем да постигнем още не само в спорта, но и извън него. Надявам се да възобновим преговорите още тази седмица и ако всичко върви добре, да сме готови преди Коледа“, коментира Хамилтън след края на надпреварата за Гран При на Абу Даби.

Британецът се присъедини към немския тим в началото на 2013 година, като от тогава насам той има записани 74 победи и шест световни титли.

„Ще имаме този разговор. Бяхме забавени. Винаги казвахме, че ще говорим след като си осигурим титлите, но тогава вирусът ни забави още 10 дена. Сега само трябва да седнем и да говорим, може би виртуално, може би на живо, не знам още“, пък бе коментарът на Волф, който не вижда причина двете страни да не продължат да работят заедно.

Освен Мерцедес отборите на Ред Бул и Алфа Таури също все още не са финализирали своите пилотски състави за 2021 година. За разлика от тях обаче, Мерцедес номинираха Хамилтън като свой пилот в официалния списък с пилотите, който бе публикуван от Международната автомобилна федерация (ФИА) през миналата седмица.

Leave a reply