Бразилия остава в календара на Ф1 до 2025 година

Надпреварата на “Интерлагос” ще носи името ГП на Сао Пауло

Бразилската писта „Интерлагос“ ще продължи да домакинства на надпревари от Формула 1 поне до 2025 година, това бе обявено от собствениците на търговските права на шампионата Либърти Медия късно снощи.

Състезанието на легендарното трасе ще носи името Гран При на Сао Пауло, вместо Гран При на Бразилия, като причина за тази промяна е големия принос на местната власт при подписването на новото споразумение. Това няма да постави прецедент, тъй като от тази година надпреварата на „Ерманос Родригес“ в Мексико трябваше да носи името Гран При на Мексико Сити, поради същите причини.

„Щастливи сме да обявим, че Сао Пауло ще продължи да приема Формула 1 до 2025 година и нямаме търпение да започнем работа с новия промоутър на състезанието. Бразилия е много важна спирка в нашия календар, там имаме наистина отдадени фенове и дълга история. Това състезанието винаги е сред топ надпреварите за феновете, пилотите и нашите партньори. Нямаме търпение за още вълнуващи състезания на „Интерлагос“ през следващите пет година“, заяви настоящият изпълнителен директор на Формула 1 Чейс Кери.

Оригинално Гран При на Бразилия трябваше да се премести в Рио де Жанейро от следващата година, след като Либърти Медия и настоящият промоутър на състезанието на „Интерлагос“ не успяха да постигнат ново споразумение за домакинство. Намирането на нов такъв в лицето на Brasil Motorsport, зад чийто гръб седи базираната в Абу Даби инвестиционна фирма Mubadala и проблемите с получаването на разрешително за строеж на пистата в Рио доведоха до оставането на „Интерлагос“ в календара.

Leave a reply