pedri gonsales

Случаят “Педри“ – детето чудо, което това лято няма да почива

Перди Гонсалес спокойно може да се каже, че все още е само момче на 18 години. Въпреки крехката си възраст обаче халфът на Барселона и националния отбор на Испания ще трябва да изиграе повече от 70 мача в края на този сезон. Наглед истинска лудост.

Педри е ключов играч на Луис Енрике на Европейското първенство, а и разбира се на Барселона. Това обаче не е всичко. След края на Евро 2020 Педри просто трябва да си събере багажа и да замине за… Токио. Там той ще е ангажиран с олимпийския отбор на Испания в борбата за златото.

Барселона вече направи опит преди няколко дни са освободи Педри. „Каталунците“ се свързаха с Кралската футболна федерация, но получи отказ това да се случи. Играчът няма думата, защото отива там, където го изпратят.

Към този момент Педри е изиграл повече от 60 официални мача. Именно това притеснява Роналд Куман и ръководството на Барселона, тъй като физическото натоварване е наистина убийствено. Все пак той е млад футболист и няма опита на подобен интензитет на мачове. Психическата умора е друг фактор, който също не трябва да остава на заден план.

Промяната в живота на Педри само за няколко месеца е осезаема. Сега той носи огромна отговорност не само към Барселона, а и към Испания.

Всъщност футболистът почти няма да има почивка, особено, ако Испания стигне до финал на Евро 2020, който ще се играе на 11 юли. Само 11 дни по-късно олимпийският национален отбор ще дебютира срещу Египет на в Токио.

След края на Олимпиадата все пак Педри ще получи малко почивка, но едва ли тя ще бъде достатъчна. Има огромна вероятност Роналд Куман да го съхрани в първите няколко мача от новия сезон в Ла Лига, която започва на 15 август с мач срещу Реал Сосиедад.

Leave a reply