yasen petrov

Ясен Петров: Най-важен е колективът, Десподов се извини на мен и на съотборниците си

Селекционерът на България Ясен Петров коментира двата приятелски мача с Катар и Хърватия, загубени с по 1:2 в паузата за националните отбори. Той коментира това на Летище София, след като „лъвовете“ се прибраха от Катар, където бяха двете срещи.

„При всички положение има и позитиви, има и негативи. Допускаме много елементарни грешки в защита, но положителното е, че създаваме много голови положения. Особено в мача с Хърватия имахме отлични ситуации, съдиите наклоняваха везните, но няма да ги коментирам. Полезни проверки, знаем на кое ядро можем да разчитаме. Не мисля, че има психологическа затормозеност, играхме срещу много сериозни отбори – ние искаме да победим, ще го направим, надявам се, при следващото ни гостуване. Играем през три дни, Хърватия игра в почти пълен състав преди три дни, след това заложи на по-свежи играчи с нас, ние направихме два такива мача – вижте къде играят техните играчи“, каза селекцинерът на „лъвовете“.

Той коментира и оставащото време до следващите мачове на България: „До юни има както много време, така и малко. Въпрос е и на късмет, ние можем да се справим на едно определено ядро, пожелавам им да са здрави, да влезнат със същото желание както в мача с Хърватия“.

„Първо, че създаваме, това е най-важното – в защита има още много какво да работим. Имахме малко повече време да потренираме, играхме на страхотен стадион, домакините ни посрещнаха много добре, това е плюс за нас, силни противници. Да, как да няма нотка – кой футболист и треньор не иска да бъде на такъв форум?“, каза още Ясен Петров.

„Пред Вас съм само да говоря положителни неща, останалото, ако е свързано с някой отделен футболист, остава в съблекалнята“, допълни той.

„Аз приемам позитивно случилото се с Десподов, радвам се, че стана в такъв мач, а не в официален. Разговарях с него, извини се на мен и на съотборниците си, съжалява за постъпката си. Давам всичко от себе си, аз изисквам от тях. Дай Боже когато дойдат резултатите, тази психологическа затормозеност да изчезне. За мен е най-важно колективът, ние нямаме кой знае какви звезди, единствено Петко Христов играе в топ 5 първенство в Европа, в Италия. Ако искаме да успеем, трябва да играем като колектив“, завърши Петров.

Leave a reply