kristian eriksen

Ериксен обмисля завръщане в Аякс

Кристиан Ериксен сериозно обмисля завръщане в Аякс, твърдят медиите в Италия. Новината не е изненадваща, тъй като датчанинът по всяка вероятност няма да може да се състезава за Интер с имплантиран кардиовертер дефибрилатор.

Полузащитникът загуби съзнание по време на мача от Евро 2020 между родината му Дания и Финландия. Единствено бързата намеса на медиците спаси живота на футболиста.

Въпреки че Ериксен се завръща към нормалния начин на живот, правилата в Италия забраняват професионалните футболисти да се състезават с имплантиран кардиовертер дефибрилатор (ICD).

Има възможност Ериксен да продължи да защитава цветовете на „нерадзурите“, но първо трябва да му бъде премахнат дефибрилатора. Това обаче няма да се случи, преди да бъде установено със сигурност, че инцидентът през юли няма как да се повтори.

При така стеклите се обстоятелствата напълно логично е Кристиан Ериксен да преговаря с Аякс. Той е юноша на нидерландския гранд и може да се завърне в отбора под наем или след като прекрати договора си с Интер по взаимно съгласие.

Leave a reply