УЕФА не наказа бунтовниците

УЕФА в крайна сметка взе решение да не наказва 12-те клуба-учредители на Европейската Суперлига. Днес се проведе спешно заседание на Изпълнителния съвет на Европейската футболна федерация.

Въпреки че УЕФА изпрати голям брой заплахи към клубовете, които я предадоха и решиха да правят отделна лига, наречена Европейска Суперлига, санкции нямаше.

Реал Мадрид и Ювентус бяха най-притеснени, че УЕФА може да вземе решение да ги отстрани от европейските клубни състезания през следващата година, но в крайна сметка не се случи.

Освен Реал и Ювентус, останалите десет отбора, които предприеха стъпки към реализирането на проекта за Европейска Суперлига са Барселона, Атлетико Мадрид, Милан, Интер, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Арсенал и Тотнъм.

Освен, че не са наказани с отстраняване от европейските клубни турнири, те не са получили и никакви глоби.

УЕФА не предприе никакви действия срещу споменатите отбори, но със сигурност в централата са доволни от факта, че проектът на Суперлигата се разпадна.

Чеферин: Флорентино Перес е президент на нищото

Връчиха огромен ”Златен тапир” на Андреа Аниели

Флорентино Перес: Суперлигата е на пауза

Милан: Ще послушаме гласовете на феновете 

Официално: Интер помаха за ”сбогом” на Суперлигата, в нея останаха четири клубаАтлетико Мадрид е поредният клуб, който напуска потъващия кораб

Андреа Аниели обърна палачинката: Без английските клубове няма как да станеБорис Джонсън: Това е правилното решение за феновете

Чеферин ликува: Клубовете се завърнаха там, където трябва да са

Валентин Михов: Във футбола има правила, а Суперлигата ги наруши

Челси също потвърди официално отказа си

И Милан се оттегли от Суперлигата

Leave a reply