Волейболните национали – Отбор №1 за месец януари

Мъжкият национален тим по волейбол на България бе избран за отбор №1 на месец януари в традиционната класация на Пресклуб “България”.

Признанието на спортните журналисти идва след успешното представяне на европейската квалификация в Израел. Волейболистите ни записаха четири победи от четири мача и се класираха за ЕвроВолей 2021. “Лъвовете” стават отбор на месеца за 21-и път в своята история.

От гласувалите спортни редации 14 гласа са подадени за волейболните национали срещу 7 гласа за баскетболия Балкан (Ботевград) и класирането му за 1/8-финалите на ФИБА къп. Така изборът на волейболистите за Отбор на №1 идва след категорично мнозинство.

Анкетата за треньор на месеца бе спечелена от селекционера Силвано Пранди. Италианският специалист категорично заема първата позиця с 10 гласа, но поради отсъствието му, той ще бъде награден на по-късен етап.

От името на целия отбор купата на победителите бе приета от либерото на националите Владислав Иванов. По време на награждаването присъстваха също президентът на БФВолейбол Любо Ганев и мениджърът на тима Стефан Чолаков.

“Благодаря от името на всички мои колеги за наградата. Не беше лесно. Радвам се от факта, че можахме да изпълним целта си да се класираме на европейско първенство. За всички нас не беше леко, с оглед на ситуацията, но съумяхме в името на една идея да се съберем, да играем по възможно най-добрия начин в това време на пандемия. Отборът е доста променен. Има много млади състезатели и други с по-голям опит. Надявам се тази конфигурация да донесе успех в бъдещето. Със сигурност нивото ще е коренно различно от това на квалификацията. Не знам с какъв състав ще излезнат другите отбоири, но се надявам ние да излезем максимално мотивирани и да играем мач за мач. Да бъдем здрави и всичко да е в наши ръце“, сподели Владислав Иванов.

Leave a reply