Поражение за Красимир Джуров в Черна гора

Красимир Джуров откри с поражение участието на националния ни отбор по бокс за младежи и девойки на турнира „Адриатическа перла” в Бар, Черна гора. Европейският вицешампион отстъпи в оспорван мач при 64-килограмовите на силния руснак Дониер Назаров. Утре на ринга ще се качи Уилям Чолов (75 кг). Той ще боксира на 1/4-финал, като чака победителя от срещата на Илия Тохобирский (Укр) и Логин Петров (Узб), която се играе по-късно днес.

Европейският шампион Ясен Радев (52 кг) почива на старта и ще играе директно на полуфинал. Той ще се изправи срещу представителя на Украйна Руслан Цикало. Мачът им ще се проведе на 20 февруари. На същия ден своето участие ще стартира и Златин Илчев (+91 кг). Българинът също пропуска първия кръг и ще срещне на полуфинал Иван Онишченко (Рус) или Жахонигир Закиров (Укр).

При девойките Благовеста Георгиева (51 кг) започва участието си утре срещу индийката Наорем Бабирожисана. Тала Хабас (54 кг) пък се класира директно за финал, тъй като в категорията няма много състезателки, и на 21-и ще играе с Неха (Инд) или Клаудие Тотова (Чех).

Leave a reply