Стотици се простиха с Георги Димитров-Джеки

Стотици футболни личности, а и не само се прощават днес с легендарния капитан на националния отбор и ЦСКА Георги Димитров-Джеки.

Поклонението започна в 12 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

“Живота е направен всеки да си отива според годините. Голям човек, голям футболист. Жоро не обичаше да му казвам Джеки. Бил съм му кум, а кум се става, когато имаш доверие. Мисля, че досега се чувахме. Дори когато бе на лечения във Франция. Видяхме се преди да отиде в другата болница. Трагедия. Бог да го прости. Един голям, голям, голям футболист и човек. Никога не се е възгордял. Държа се нормално, човешки с всички. Просто един прекрасен човек и футболист. Светла му памет”, каза Валентин Михов.

„Все си мислех, че ще прескочи. Беше силен характер. Голям човек, голям спортист и приятел. Загубихме го. Просто съжалявам. Вече четвърти ден само в главата ми се въртят спомени какво сме правили. Бяхме заедно непрекъснато. Много е тежко. Загуба за ЦСКА, за българския футбол. Светла му памет“, заяви Джони Велинов.

“Първо Бог да го прости. Който симпатизира на футбола всички знаят за Георги. Знаем всички, че и игра във Франция успешно. Лично неговия президент го е карал със самолета, когато националния отбор играеше. Грамадно и огромно уважение към Жоро. Жалкото е, че последните години знаеше, че имаше отклонения, не си обръщаше сериозно внимание за това, което го притесняваше. Животът е кратък. Той е оставил дълбоки следи в нашия футбол, а и не само. Капитан, голям футболист и за националния отбор и за ЦСКА и за другите клубни отбори. Само хубавите спомени ще останат. Дай боже да изчезнат негативните приказки. Нека почива в мир и нека се сещаме често за него”, каза Димитър Пенев.

Leave a reply