Румениге: Чеферин ме помоли да разреша проблема със Суперлигата

Шефът на Байерн Карл-Хайнц Румениге разкри ще се нагърби с тежката задача да възвърне добрите отношения между ръководителите в европейския футбол. Той е бил помолен за това от президентът на УЕФА Александър Чеферин.

“Президентът на УЕФА Александър Чеферин ме помоли да му помогна да разрешим възникналите противоречия и да започнем начисто. Искам да работя за завръщането на щастието, хармонията и лоялността във футбола. Известен съм като човек на диалога, а не на войната”, коментира той пред Tuttosport.

“В случая Байерн не е победил, нито пък аз лично съм спечелил. Големият печеливш е истинският футбол – този, който всички ние обичаме. Аз съм на 65 години и в живота ми съм виждал много неща, но тези последни дни не бяха лесни. Най-важното е, че всичко това приключи. Да изчакаме още малко, за да може бурята да отмине, а след това ще се фокусираме върху диалога”, заяви той.

“Чеферин ме увери, че няма намерение да затваря вратата за никого. Не знам обаче дали е възможен мир между него и Андреа Аниели, защото президентът на УЕФА е много разочарован. И все пак Суперлигата беше учредена не само от Ювентус, а от още 11 клуба”, добави Румениге.

Leave a reply