Димитър Бербатов: Суперлигата беше ужасна идея

Димитър Бербатов коментира в традиционната си колонка за известна букмейкърска къща актуалните теми в света на футбола – създаването на Европейската Суперлига и уволнението на Жозе Моуриньо, който вече не е начело на Тотнъм.

“Суперлигата, която шестте английски клуба вече напуснаха, беше ужасна идея, която само щеше да направи дупката между елитните клубове и останалите още по-голяма. Тази огромна сума пари в проекта щеше само да създаде нови проблеми. Играчите щяха да струват още повече и да искат още по-големи заплати. Това ще доведе до повече въпросителни за играчите, които обичат играта, но също така обичат и своите семейства, грижда ги е за тях и ще бъдат изкушени от повечето пари.

Да си направиш собствена лига изхвърля честността от картинката. Не е честно за Лестър и Уест Хем, които се борят да влязат в зона Шампионска лига. Играчите и треньорите се оказаха под кръстосан огън, но всъщност тези решения са над тяхното ниво,” пише Бербатов за Суперлигата.

Румениге: Чеферин ме помоли да разреша проблема със Суперлигата

“Изненадан съм, че в Тотнъм решиха да уволнят Моуриньо. Моментът е ужасен – до финала за Карабао Къп има само няколко дни, а клубът се бори за първи трофей от 13 години. Каквото и да мислите за Моуриньо, не може да отречете, че той печели трофеи, където и да отиде. Много съм изненадан, защото това не бе подходящият момент.

В своята кариера Моуриньо винаги в бил на най-високото ниво. Може би не бе подготвен да се справи с проблемите на отбор, който невинаги е близо до върха в лигата. Сър Алекс Фъргюсън казваше, че трябва да се развива постоянно, защото в противен случай ще бъде приключен за играта. Моуриньо не промени много в Юнайтед, в Тотнъм и във втория си престой в Челси. Мисля, че трябва да се промени, за да се върне там, където беше преди.

Тотнъм има нужда от млад мениджър, който да мисли в перспектива и да има свежи идеи. Някой, който иска да работи здраво, да върши правилните неща и да налага атрактивния футбол, който феновете искат да виждат. Привържениците на Тотнъм предпочитат да загубят с 4:5, отколкото да спечелят с 1:0 и да заспят.

Ще бъде хубаво да видя Райън Мейсън и Ледли Кинг начело на отбора през следващия сезон. Според мен шансовете за това са 50%. След като си назначил един от най-добрите мениджъри в света и си го уволнил 17 месеца по-късно, дай работата на някой, който няма такъв опит, но притежава нови идеи и иска да гради. Понякога помага да си бивш играч на този клуб и да водиш отбора. Какво трябва да направи Даниел Леви, ако Тотнъм спечели Карабао Къп? Трябва да даде шанс на Райън Мейсън”, написа голмайстор №1 на България относно бившия му тим Тотнъм.

Leave a reply