Челси излезе с отворено писмо към феновете си след скандалите около Суперлигата

От Челси публикуваха отворено писмо към феновете си след напрежението, което се създаде между двете страни, след като стана ясно, че “сините” от Лондон са част от клубовете-основатели на Суперлигата.

“Собственикът и управителният съвет на футболен клуб Челси биха искали да се обърнат към привържениците относно събитията, които се случиха през последните няколко дни. Отне ни време, откакто се оттеглихме от Европейската Суперлига, за да поговорим директно с феновете и да изслушваме техните възгледи и притеснения.
Нашата амбиция винаги е била да направим Челси най-добрият клуб в света, както на терена, така и по начина, по който работим.

Съвместното решение за присъединяване към Суперлигата се ръководи от същата тази амбиция. Когато стана ясно, че може да се сформира нова лига, ние не искахме Челси да пропуска възможността да играе в такава потенциално известна лига, нито искахме да рискуваме клубът да изостане от най-близките ни английски и европейски съперници.

Като клуб сме ангажирани с открит и редовен диалог с нашите фенове и други заинтересовани страни, но по този повод, за съжаление, поради ограничения във времето и ограничения на поверителността, това не беше постигнато.

Тъй като бяха изразени опасения след обявяването на проекта, клубът направи крачка назад, за да изслуша и говори с феновете си. След тези разговори и като взехме предвид изключително силните възгледи срещу предложението, ние преоценихме първоначалното си решение и решихме, че не искаме да бъдем част от тази лига.

Ние също така признаваме изразеното настроение относно това дали Суперлигата разчита достатъчно силно на спортните заслуги. Това е нещо, за което имахме сериозни опасения от самото начало и бяхме убедени, че ще бъде разгледано по време на допълнителен процес на консултации с различни заинтересовани страни, заедно с други концепции в предложението, по отношение на които имахме резерви. Ние твърдо вярваме, че трябва да защитим структура, която позволява на всички клубове, играчи и привърженици да мечтаят и постигат успехи”, пишат от “Стамфорд Бридж”.

Leave a reply