Флорентино Перес не се отказва от вижданията си за Суперлигата: Футболът е сериозно ранен

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес коментира възможните санкции, които УЕФА може да наложи на неговия клуб. Шефът на „кралете“ не се отказва от своите виждания за Европейската Суперлига и е на мнение, че клубът в крайна сметка ще трябва да направят своя избор между нея и Шампионска лига.

„Живеем в демократична Европа и никой не трябва да мисли за наказания“, каза Перес, който няма намерение да се отказва от реализирането на проекта за Суперлигата.

„Обмисляме нови стъпки за Суперлигата. Може би е най-добре четирите най-добри отбора от лигата да се включат в състезанието. Трябва да се направи нещо, защото младежите на възраст от 14 до 24 години напускат футбола, защото футболът е скучен в сравнение с другите неща. Четири милиарда са феновете по целия свят и половината от тях подкрепят клубовете от Суперлигата“, добави президентът на Реал Мадрид в интервю за „AS“.

„Проектът Суперлига е възможно най-добрият и е направен за помогне на футбола да излезе от кризата. Футболът е сериозно наранен, защото икономиката потъва и трябва да се адаптираме към времето, в което живеем. Суперлигата не противоречи на вътрешните първенства и и има за цел да направи повече парични потоци за целия футбол. Новата реформа на УЕФА също не решава проблема. Освен това не може да чакаме до 2024 година. Не сме направили нищо нередно.“

„Консултантският доклад на KPMG, който е от първите три месеца на пандемията, засегнала миналият сезон, показа загуби на дванадесетте клуба, които учредиха Суперлигата за 650 милиона евро. Тази година загубите ще достигнат между 2 милиарда и 2,5 милиарда евро. Бордо току-що фалира. Или скоро ще направим нещо, или много клубове ще изчезнат.“

„Реалността е, че ако има по-интересни и състезателни мачове, повече пари ще отидат във футбола. И това ще бъде за всички, а не само за няколко отбора, защото националните лиги ще струват много повече. И ние също имаме големи суми за солидарност, които са важен стълб на проекта“, каза още Флорентино Перес.

Чеферин: Флорентино Перес е президент на нищото

Leave a reply