Боби Михайлов: Починах си, връщам се да стегна редиците, догодина ще има редовен Конгрес

Борислав Михайлов, който се завърна като президент на БФС, заяви, че го е направил, за да стегне редиците. “Точно преди 558 дни бях тук. Залата беше по-пълна, но сега е пандемия и е обяснимо. Тогава си подадох оставката по същите причини, по които съм и сега тук. Тогава имаше много напрежение, имаше много интриги, лъжи, клевети. За това, че едва ли не това е една корупционна среда. Аз тогава се оттеглих, за да може БФС да работи спокойно. По различни причин моите колеги не можаха да свикат Конгрес. Минаха всички проверки. Те продължиха повече от година. Не беше открито нито едно нарушение от БФС. Гордо мога да дойда пред вас, починах си. Беше ви скучно без мен”, заяви той.

“Видях грешки в себе си, видях грешки и в моите колеги. Връщам се да организираме другата година един редовен Конгрес, който всички желаещи да имат достатъчно време да представят своите идеи. Досега юристите говориха повече от футболните хора. Сега за всички ще е ясно, че догодина ще има редовен Конгрес. Там всички ще могат да се кандидатират. Не видях футболът да се е подобрил. Аз съм отговорен човек. Не на последно място с моята подкрепа на колегите от Изпълкома. 353 клуба е повече от достатъчно да се спечели един Конгрес. Тези клубове желаят президентът да си довърши мандата, да си направи четиригодишния отчет. Да се спести и излишно харчене на средства, за 8-9 месеца да се правят два Конгреса”, заяви Михайлов.

“И тогава казах и сега – политически натиск нямаше. Аз съм щастлив, че БФС е толкова кристално чист от вътрешни, външни одити и от най-компетентните органи. Това е с мисъл да се направи едип редовен Конгрес. Всички кандидати ще знаят, че са за един определен период от време. Ако сега имаше Конгрес и той се събира само да приеме или неприеме оставката. Така че Димитър Бербатов да заповяда, когато е редовният Конгрес. Той трябва да убеди хората в неговите идеи. Футболните клубове избират”, заяви той.

“Гласувано бе да се отмени Конгреса на 25 май, защото няма правна причина за това. Следващия път ще говоря повече за формата. В момента не знам дали ще се кандидатирам за президент”, добави той. “Трябва да се стегне администрацията, трябва да се търсят нови хора. В момента бюджетът на БФС 16 милиона, това са 5 милиона по-малко. Трябва да засили работата с УЕФА. Някакви хора имали връзки с УЕФА. Трябва да се намерят спонсори. Имам нещо предвид. Те са там, защото аз съм ги пратил там. Връщам се с пълни сили да работя за българския футбол”, добави той.

“Според мен първенството е интересно. Националният отбор е ясно, всички знаят причините, но трудно се намира решение. Сега ще стегнем редиците, после всички желаещи ще отидат на Конгреса. Аз с Бербатов съм говорил отдавна”, добави той. “Вчерашната пресконференция на Бербатов не води до моето решение. Пожелавам му успех на Конгреса. Той ще има достатъчно време да се подготви”, заяви той.

“Аз съм бил години член на Изпълкома на УЕФА. В началото с Мишел Платини, който беше против системата ВАР. Той искаше за себе си да признае само технолигията на голлинията. След това бях с Чеферин. Той също беше против, но технологиите напредват. Но тези лиги са забранени от УЕФА и ФИФА. Единственият позволен турнир беше в скандинавските държави. В УЕФА никой няма да позволи да се случи проект като Суперлига”, добави той.

“Не се притеснявам от ново напрежение. Тук всеки безнаказано си говореха за корупция в българския футбол. Не може всички да ме харесват или да ме мразят. Не може, който иска да застане на върха на футбола да няма критики към него. По-чести брифинги ще има, за да се разбира по-лесно всичко. Промених се много. Много предатели в тази държава. Много близки хора ме предадоха. Най-хубавото беше, че телефонът спря да ми звъни”, заяви още той.

Сензация! Боби Михайлов оттегли оставката си, отмениха Конгреса през юни

Leave a reply