Венци Стефанов: Не предлагам аз формата за първенството, футболът е социален феномен

Шефът на Славия и член на Изпълкома Венцеслав Стефанов коментира формата в родното първенство, както и решенията след завършилия Изпълком на БФС.

“Добре съм, не се радвайте. Това е лично решение на президента на БФС Борислав Михайлов, което не мога да го коментирам. Аз не критикувам хора, които си вършат работата. Аз съм безкрайно негативно настроен към хора, които някога да са ни класирали за някое първенство, да са победили някои големи отбори. Казвам ти дъще, сещай се снахо. И ще дойдат да оправят футбола в България. Както казваше Гриша Ганчев, ти къщичка за пиленца строил ли си? И за кучета. Давате трибуна и се говорят куп безобразия и глупости. Футболното първенство станало страшно интересно. Гледаемостта по телевизиите била нечувана. Те и семена в браздите станаха много. Я вижте сега като отворят стадионите дали ще бъде същата гледаемост. То е акъл? Да е нещо друго разбирам, но то е акъл”, заяви босът на Славия.

“Аз не предлагам нищо, свързано с формата за първенството. Няма нужда да спасявам Славия. Славия няма нужда от спасяване по този начин. Това, че някой смятат, че излизат от мен ,се лъжат. Може да видят от писмата на кметовете кой го е предлагал и кои отбори. Не е взето решение днес. Работната група ще заседава и ще реши. Какви въпросителни поражда формата? Ти моето момче, знаеш ли футболът е социален феномен. Градове като Бургас, като Русе, Сливен нямат футбол. 50 години като беше футболист Лечков… Договаряхте ли мачове с Левски след 10-ия кръг? Участвал си в договорени мачове? Вие сте проводник на негативна енергия. Обясни ми как? Искам да ви попитам? 5, 6, 7, 8, 9 и 10 за какво играят сега? За какво? Едните играят за бараж, а другите”, добави той.

 

Leave a reply