Жоржиньо за Златната топка: Не съм най-добрият, но никой не спечели повече трофеи от мен

Името на Жоржиньо се спряга като един от кандидатите за „Златната топка“, като самият играч признава, че ще е трудно да се намери човек, който да е завоювал толкова трофеи, колкото него.

Лионел Меси изглежда е най-големият фаворит, но мнозина предпочитат Жоржиньо, който триумфира в Шампионска лига с Челси и на Европейското първенство с Италия.

„Всички имаме мечти“, каза Жоржиньо, когато го попитаха за шансовете му. „Но ако трябва да бъда честен, това зависи от критериите, на които се основава решението.

„Ако говорим за талант, знам, че не съм най-добрият в света. Но ако става дума за титли, тогава никой не е спечелил повече от мен през този сезон“.

„Как бих могъл да се сравнявам с Меси, Неймар или Кристиано Роналдо? За мен те имат напълно различни характеристики. Но, повтарям, това зависи от критериите “, добави той.

Роденият в Бразилия Жоржиньо трябваше да вземе решение през 2017 дали да играе за Италия или Бразилия, но той казва, че решението е било лесно.

„Не се замислих. След юношеската възраст до 21 години играх само приятелски мачове за Италия, а през ноември 2017 г. бях повикан за плейофа за Световното първенство срещу Швеция“.

„Сърцето ми каза „Италия има нужда от теб“, така че взех това решение и съм много щастлив, че го направих, завърши полузащитникът“.

Leave a reply