Валдас Дамбраускас: Искам Лудогорец да играе доминиращ футбол, целите ми се припокриват с тези на клуба (ВИДЕО)

Новият треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде първата си пресконференция, като наставник на шампионите. Той сподели, че иска “орлите” да играят атакуващ и доминиращ футбол, както в България, така и в Европа.

Дамбраускас също така допълни, че  целите му се припокриват с тези на Лудогорец – да печели титли, купи и да играе в евротурнирите.

“Здравейте, за мен е голямо удоволствие да ви видя. Вярвам, че тази година ще се справим с предизвикателствата. Дано да видим футбола, който познавахме от преди – с всички фенове обратно по стадионите. Гордея се, че съм тук. Идвам с моя екип. Станислав Генчев и Мариус Киндерис ще са помощници. Франо Леко ще е отговаря за физическата подготовка. Здравко Здравков ще е треньор на вратарите”.

“Искаме да постигнем положителни резултати в България и Европа, да играем добър футбол. Лудогорец има високи цели. Също така е важно да практикуваме атакуващ и доминиращ футбол. Надявам се да успеем да предадем това на играчите още от първата тренировка в Турция. Знам защо съм тук, не се притеснявам от предизвикателствата. Наясно съм какви качества имам и мога да помогна на Лудогорец да достигне до мечтаната десета титла”.

“Ако работиш в голям отбор и имаш големи мечти, няма от какво да се плашиш. Това е футбол и ние трябва да му се наслаждаваме. Напрежението идва от целите, които човек поставя пред себе си. Запознах се с треньорския щаб. Познавам техните силни и слаби страни. С играчите ще се запозная утре. От понеделник започваме подготовка и тогава ще се опитам да се запозная с тях по-детайлно”.

“Следя Лудогорец отдавна. От 2017 година, когато играхме срещу тях с Жалгирис, и ги следя отблизо. Следих внимателно последната кампания на отбора в Европа и България. Все още има още няколко играчи оттогава. Мисля, че съм запознат със стила на отбора. Стилът на Лудогорец се диктува от резултатите. За да играеш като голям отбор трябва да имаш големи играчи и силни характери. Моят стил е абсолютно същият – искам да атакуваме, да доминираме и да вкарваме голове. Няма да променяме нещо грандиозно. Имам някои идеи как да подобрим представянето”.

“Целите ни с Лудогорец са еднакви. Аз имам големи амбиции, искам да печеля трофеи и да играя в Европа. Лудогорец иска абсолютно същото. Плановете ни се препокриват и не мисля, че ще имаме разминаване”.

“Българското първенство е добро. Има доста голяма конкуренция. Отборите, които се борят за челото имат доста качества. През последните седмици гледах доста мачове от българското първенство и имам добра представа. Най-важното е, че съм треньор на Лудогорец и трябва да предам на играчите желанието да играят атакуващо и доминиращо. Искаме да показваме добра игра, а не да зависим от съперника”.

“Трябва да видим на кои позиции трябва да се подсилим. Лудогорец има много добро скаутско звено. Ще взимаме решенията за нови футболисти колективно. Няма значение от къде идват играчите. Важното е да подобрят играта на отбора”.

“Всички треньори и футболисти сме привилигировани да работим и играем на високо ниво. Чувствам се комфортно под напрежение. Аз съм треньор и най-важното за мен е да намеря общ език с играчите. Футболистите правят един треньор добър или лош. Във всеки клуб има силни и слаби страни. Нашата работа е да анализираме тези неща и да ги променим. Искам да създадем добра атмосфера. След подготвителния лагер ще видите какво се е променило в Лудогорец под ръководството ми”.

“Доволен съм от играчите, които са в момента в тима. Отборът има огромен потенциал. Футболистите имат сериозни качества. Нормално е играчите да имат възходи и падения. Моята работа е точно в тези моменти играчите да се чувстват все по-добре и по-добре”.

 

Leave a reply