fenove na njukasal

В Англия не са доволни от продажбата на Нюкасъл

Клубовете от Висшата лига са недоволни от продажбата на Нюкасъл на Фонда за публични инвестиции на Саудитска Арабия и настояват да бъде проведена среща по този въпрос следващата седмица. Според авторитетното издание „The ​​Guardian“, 19-те останали клуба в английския футболен елит обединени в противопоставянето си на закупуването на Нюкасъл от саудитския консорциум и искат да получат отговори, за да разберат защо не са били предупредени за този ход и защо всичко по продажбата на „свраките“ от предишния собственик Майк Ашли е била осъществена толкова бързо. На тази среща представителите на тимовете от Висшата лига искат да разберат причината за покупката на Нюкасъл от стрна на арабския инвестиционен фонд.

Всички отбори изразиха загрижеността си по повод настъпилите събития. Отсега нататък 80% от Нюкасъл ще бъдат в ръцете на притежавания от пренца на Саудитска Арабия консорциум, на когато преди месеци беше отказана операцията по придобиване на клуба, защото не отговаря на много от стандартите, които се изискват в законодателството на Висшата лига. „The ​​Guardian“ твърди, че пристигането на нов милиардер в първенството ще доведе до нова инфлация на заплатите и цените на играчите.

Изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс и президентът на първенството Гари Хофман са получили жалби от другите клубове, още при първия опит на Фонда от Саудитска Арабия да придобие Нюкасъл през март 2020 г., когато така и не се стигна до сделка.

Leave a reply