тухел

Томас Тухел: Отборът показаха фантастична устойчивост

Мениджърът на Челси Томас Тухел не остана доволен от червения картон, който съдията Антъни Тейлър побърза да покаже на Рийс Джеймс в края на първото полувреме на дербито срещу Ливърпул (1:1) на „Анфийлд“ от третия кръг на Висшата лига. Германецът не пропусна да похвали своя отбор, който демонстрира фантастична устойчивост, след като игра цяло второ полувреме с човек по-малко на терена.

„Не съм сигурен, че има по-трудно предизвикателство от това да играеш с 10 човека, да трябва да сменим Канте поради контузия, а Ливърпул на Клоп да ни атакува през цялото време“, коментира Тухел.

„Бих искал съдията да обмисли по-дълго време ситуацията относно червения картон. Той погледна само изображението и взе решение да покаже червен картон. На пейката ние видяхме пълното движение и аз не мога да се съглася със съдията“, добави мениджърът на Челси.

„Не го обвинявам за решението, но начинът, по който го взе, беше твърде прибързано“, продължи той.

„Нямам думи, с които да похваля достатъчно моя отбор за устойчивостта, която демонстрира. Не знам дали има по-трудни стадиони в света от този на Сити и „Анфийлд“, на който да играеш с човек по-малко. Сити и Ливърпул имат страхотно качество и енергия, за да те притиснат. Устойчивостта и екипната работа бяха фантастични.“

„Канте е контузен. Той пропусна голяма част от подготовката ни след мача срещу Арсенал заради болки в глезена и възпаление, не нямаше нищо сериозно, затова той поднови тренировки и отново попадна в стартовия състав. В двубоя с Ливърпул в един от епизодите в борбата за топката, мисля, че Канте отново нарани глезена си и веднага почувства същите болки, като преди мача с Арсенал, затова се наложи да го заменим“, каза още Тухел.

Leave a reply