stojcho mladenov

Стойчо Младенов: Отлична тактическа дисциплина, браво на момчетата!

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе изключително доволен след равенството 1:1 като гост на хърватския Осиек, с което „армейците“ се класираха за плейоф в Лигата на конференциите. Съперник на „червените“ ще е Виктория Пилзен. Младенов отбеляза отличната тактическа дисциплина, която футболистите му показаха в мача срещу Осиек и ги поздрави за успеха.

„Браво на момчетата. Отлична тактическа дисциплина. Справихме се. Това беше важно. Добър турнирен резултат и продължаваме напред“, започна наставникът на ЦСКА.

„Първият мач ни даде много добро предимство, което трябваше да съхраним и същевременно да се възползваме от всяка една възможност. Вкарахме гол, което беше важно“, добави той.

„Мога да кажа, че играхме рационално, изключително дисциплинирано без рискове. Днес допуснахме много повече брак, отколкото в първия мач, но това е оправдано. Противникът беше агресивен, а съдиите го позволиха. Имаше лакти, не отсъждаха нарушения. При гола, който ни вкараха, играчът пое топката с ръка. Това обаче са част от футболната игра и трябва да го приемем“.

„Виждам подобрението от тактическо естество. Второто полувреме понамалихме агресивността и скоростта. Надявам се да подобряваме и мощ, и скорост, и агресия. С това ще се справим следващата седмица“.

„Нека се порадваме на победата и тогава ще мислим за Виктория Пилзен. Като се прибера в хотела, ще говоря с анализатора и започваме да работим. Ще използваме всякаква информация за Пилзен“.

„Самият отбор показа характер през цялото игрово време с бързото прегрупиране. Днес много разчитахме на контраатаки и точно така вкарахме. Взехме допълнително спокойствие. Въпреки че ни изравниха, изиграхме мача спокойно. Да, трябваше да се прибираме, но противникът беше много агресивен. С неотсъждането на фалове им дадоха възможност“, сподели Младенов.

„Продължавам да нямам информация за Вальо Антов за трансфер. Ако има нещо, ще ме информират като се приберем“, каза още специалистът.

Leave a reply