stojcho mladenov

Стойчо Младенов: Който не е свикнал да работи под напрежение, не е за ЦСКА

Той говори и за това как ще действа в клуба: „Когато има неправда, естествено, няма да мълчим. Надявам се да има феърплей, на високо професионално ниво от всяка страна“.

Младенов коментира и какво ще се опита да направи в тима: „Самото състояние и едно ръководство в даден клуб прави промени когато нещата не вървят. Виждате каква рязка промяна има в ЦСКА, както в ръководството, така и в спортно-техническия щаб. Надявам се това да бъде за добро и не да правим на всеки трансферен прозорец да правим селекции. Време е да направим отбор. Това е идеята. Ръководството в лицето на Гриша Ганчев изключително успешно се справи с всички финансови проблеми на клуба. Клубът е изчистен, няма задължения и оттук нататък ще почнем да градим отбор, който в тези две години да бъде достатъчно на всички фронтове, в които ЦСКА е свикнал да участва – както шампионата, така и купата и евротурнирите.

„Навсякъде съм успявал това нещо да го постигна, надявам се тук да го постигна. В лицето на собственика и на оперативния човек Дани Ганчев. Имам нужната подкрепа, даден ми е пълен кардбланш, така че в това отношение съм напълно спокоен“, каза Екзекутора на Ливърпул относно това, дали би имало вмешателства в работата му.

Младенов коментира и предстоящия мач срещу Лиепая: „Трябва да направим всичко възможно с това, което имаме като потанциал. В тази обстановка и в този момент не можем да правим резки промени, защото има много остъстващи. С тези, които имаме здрави, ще се опитаме да бъдем отбор с ясна идея на терена“.

„Гледах го този мач, гледах и първия мач от шампионата. Познаваме противиника, знаем силните и слабите му страни. Това е отбор, който не е за подценяване, трябва да подходим сериозно, за да излезем крайни победители“, каза Младенов по повод нулевото равенство в първия мач срещу Лиепая и допълни: „Трябва да сглобим отбор, какъвто трябва да притежава ЦСКА, за да може феновете да бъдат щастливи и с радост да помнят стадиона“.

„Не знам кога е била ясна съдбата на Любо Пенев, но всички тези неща се решиха вечерта след мача. В подрбоности няма да изпадаме. Около мен винаги има интриги, когато съм в ЦСКА“, коментира той рокадите в червения клуб.

Относно самия мач срещу литовците, Младенов заяви: „Ще видите, сега не мога да дам яснота около състава, но ще се постараем да дадем най-доброто във всяко едно положение. Ще разчитаме на тези, които са в най-добро състояние. Там ще решаваме за Вальо Антов. Надявам да бъде в по-добро състояние и в последния момент ще решавам за него“.

Стойчо Младенов каза няколко думи и за предшественика си на поста старши треньор на ЦСКА – Любослав Пенев: „Не успяхме да се видим с него. Може би следващата седмица ще дойде да си вземе довиждане в отбора и тогава ще имам възможност да говоря с него.

„Особено чужденците са по-чувствителни. Това са неща, които се слячват във футбола. Надявам се оттук нататък такива инциденти да няма, защото има отражение по целия свят. От Бразилия ми звъняха хора и са възмутени. Надявам се това нещо никога, абсолютно никога да не се случва в ЦСКА. Имаме най-добрата публика, но в такива моменти трябва да надделява разумът, а не емоцията“, коментира той случилото се от вечерта след първия мач с Лиепая.

„Не искам да избирам нищо. В момента съм концентриран да се опозная със състезателите, необходимо ми е време и затова ще се опитам да го направя в следващите дни. Надявам се от седмица за седмица ща подобряваме във всяко едно отношение ЦСКА“, каза треньорът на „червените“ относно това дали би предпочел пробив в Европа или шампионска титла на България.

„В ЦСКА, който не е свикнал да работи под напрежение, не е за ЦСКА. Аз съм готов да се справя с това напрежение. Имало е моменти, когато дори аз съм го предизвиквал, за да внеса смут в противника. Това са неща от самата игра“, каза Стойчо.

„Нека не говорим за цели. Още не съм встъпил в работа, не познавам футболистите. Надявам се с това ново ръководство да направим добър колектив между чужденци и българи и да няма разлика между тях. В това отношение по най-бързият начин трябва да се справим“, допълни новият треньор на ЦСКА.

Leave a reply