Кепа се извини на Сари за случая през 2019 г.

Вратарят на Челси Кепа Арисабалага се извини на бившия си мениджър Маурицио Сари за отказа си да бъде сменен на финала за Карабао Къп през 2019 г.

След като в последната минута на продълженията мачът между Челси и Манчестър Сити завършваше при резултат 0:0, Сари призова испанецът да бъде заменен от резерният страж Уили Кабайеро за предстоящите дузпи.

Кепа обаче беше твърдо решен да остане, размахвайки пръст към Сари и отстоявайки позицията си, което предизвика яростта на италианския мениджър, който едва не напусна тунела.

Вратарят спаси една дузпа, но Челси загуби  с 4:3 от отбора на Пеп Гуардиола.

В статия за “Player’s Tribune“, 26-годишният играч сподели: “Нека просто изясним това  веднъж завинаги“ и добави: “Всичко беше едно голямо недоразумение. След като спасих, усетих нещо в крака си и  извиках към физиотерапевта, за да му покажа, че нищо ми няма. Преди всичко обаче исках да се уверя, че като отбор можем да си поемем дъх. Изведнъж видях, че треньорът Маурицио Сари е изпратил Уили Кабайеро да загрява. Той смяташе, че не мога да продължа. Намерението ми, правилно или не, беше само да губя време, за да помогна на тима. Не съм имал сериозен проблем, който да ми попречи да продължа да играя. Опитах се да дам знак, че съм добре, че не съм ранен. Но бяхме на “Уембли” пред повече от 80 000 души, така че, разбира се, Сари не ме разбра.

„Когато четвъртият съдия вдигна таблото, явно трябваше да сляза и съжалявам, че не го направих. Сгреших и съжалявам за всички, които бяха замесени за Маурицио Сари, когото сякаш подкопах публично, за Уили, съотборник и голям професионалист и за всички мои съотборници и фенове на Челси, които трябваше да изтърпят всичко – целия шум, който се създаде по време на мача и след това в дните след него“, завърши испанският страж.

Leave a reply