stanimira petrova

Станимира Петрова отпадна от Олимпиадата в Токио

Станимира Петрова отстъпи на 1/8-финалите на Олимпийските игри в Токио. В категория до 57 килограма световната и трикратна шампионка на Стария континент приключи участието си в боксовия турнир. Родната звезда бе спряна след спорно съдийско решение с 2:3 гласа от представителката на Колумбия Йени Кастанеда.

Станимира започна добре, като използва ръстовото си предимство и с по-бързи и премерени действия държеше контрол на ринга. Кастанеда от своя страна опита с единични, но тежки удари да разтърси нашето момиче и за съжаление успя да го стори на два пъти, което й донесе леко предимство в първата част.

Петрова беше много активна във втория рунд. Родната звезда се представи много стабилно в защита, не допусна сериозни попадения и заслужено обърна развоя на събитията.

В решителния трети рунд Станимира се и поизмори, но въпреки това не спря да търси ударите и точните попадения в главата на Кастанеда. За съжаление, накрая всичко опря до решението на съдиите, които прецениха, че колумбийката е успяла все пак да вземе лек превес, отсъждайки успех в нейна полза след 27:30, 27:30, 29:28, 30:27, 30:27.

След двубоя Станимира пожела успех на останалите ни спортисти в Токио, като бе доста разочарована от развоя на събитията.

Припомняме, че по-късно днес, от 11:30 часа, на ринга ще се качи и Даниел Асенов. В категория до 52 килограма той ще боксира на 1/16-финал срещу Козмин Гирлеану (Румъния). На 1/8-финал вече се класира Стойка Кръстева (51 кг), която на 29 юли ще мери сили с Вирджиния Фукс (САЩ) от 13:39 часа.

Leave a reply