sergej yakirovich

Спрягат бивш играч на ЦСКА за треньор на Динамо Загреб

Босненецът Сергей Якирович е спряган за нов треньор на хърватския гранд Динамо Загреб. Бившият защитник игра за ЦСКА в периода 2005/2007 година. В момента Якирович е наставик на Жрински Мостар, а преди това е работил още в Марибор и Горица.

„Мисля, че съм едва в началото на кариерата си. Важно е да върша работата си максимално и да постигам добри резултати, защото това е най-важното за едно CV“, каза Якирович пред медиите в Босна и Херцеговина.

„Когато поех Жрински Мостар всички мислеха, че ще се погреба, а в крайна сметка мога да получа предложение да поема най-добрия клуб в региона“, заяви още специалистът.

В момента Жрински е лидер в класирането на Босна с цели 12 точки пред втория, а треньорът вече мисли за бъдещо европейско участие следващото лято.

„Жрински има много добър коефициент, в първия квалификационен кръг и може да преминем напред. Говоря, ако бъдем шампиони. Ако преминем два квалификационни кръга, автоматично сме в Лигата на конференцията, което би било феноменално“, коментира Якирович.

Той обаче е спряган за Динамо Загреб и нищо чудно в един момент да направи по-голяма крачка в кариерата си.

Leave a reply