ибрахимович

Най-голямото унижение за Златан Ибрахимович…

Златан Ибрахимович издаде две биографични книги, но дори и това не е достатъчно, за да се разкажат всички интересни истории свързани с легендарния нападател.

Ибра винаги се е стремял да бъде шеф в съблекалните на отборите, в които играе. Така бе в Аякс, но в Ювентус, Интер и Барселона бе по трудно. Известен факт е, че заради характера си, никога не успя да се сработи с Пеп Гуардиола, който се отърва от него след само един сезон.

Пристигайки в Милано през 2011 година той отново става номер 1 в съблекалнята и това продължава в ПСЖ, Манчестър Юнайтед, ЛА Галакси и сега отново в Милан.

В ПСЖ обаче Ибрахимович преживява най-голямото си унижение от служителите на клуба и съотборниците му. Случката е от май 2013 година.

Парижкият гранд става шампион на Франция за първи път от 1994 година насам, но Ибрахимович не е част от празненствата в съблекалнята на отбора. По-точно той се включва по-късно, а идването му води до хаос.

Веднага след мача шведът е привикан на антидопингов контрол и буквално всички го забравят, никой не е до него, а Ибра е бесен. „Не искаха ма де мупсат. Всички празнуват, а аз съм от 20 минути в стаята. Никой не се сеща за мен, никой не ми се обажда. Почувствах се глупаво. Чаках това парти от девет месеца“, казва тогава Ибрахимович.

Влизането му в съблекалнята е директен сблъсък със спортния директор Леонардо, когото обвинява в бездействие, а заплахите не остават незабелязани от камерите.

Интересно е, че след събитието Леонардо посещава болница още при прибирането в Париж, но всичко завършва без сериозни последствия.

Бразилецът все още е директор на ПСЖ, а в книгата си Ибрахимович разказва как през лятото на 2021 година е предложил на парижкия клуб той да поеме тази длъжност.

„Аз съм на 52 години, чета и разбирам желанията на Златан. Познавам го добре и не съм от типа хора, които да излизат в медиите, за да му отговарят. Всъщност дори не искам да му отговарям. Мълчанието е най-добрият отговор“, казва Леонардо.

Сега Ибрахимович продължава да е част от Милан и се надяваме, ако „росонерите“ станат шампиони да не го забравят на някой допинг контрол.

Leave a reply