nasko sirakov

Наско Сираков говори за Мъри и новия спонспор на Левски

Наско Сираков коментира ситуацията със старши-треньора в Левски и разкри още подробности около разговорите си със Станимир Стоилов. Сираков заяви, че ако приеме да се завърне, Мъри ще бъде и спортен директор.

“Темата старши-треньор на клуба очевидно е на дневен ред. Знаете от седмица, че говорих със Станимир Стоилов. На този етап той е единственият избор и единствената алтернатива. В сряда ще имаме разговор с Мъри – аз, Лъчо и Мъри. Ще го запознаем с това как ще функционира и ще се развива клубът в бъдеще. Убеден съм от разговора с Мъри, че той има огромно желание да се завърне в родния с клуб”, каза Сираков.

“Към момента няма да придобиваме акции към Левски. Ние ще участваме във вземането на решения в клуба. По отношение на срещата със Станимир Стоилов, мястото ми там е да му обясня как виждаме развитието на клуба и как ще променим структурата му. Относно спортния директор, ако Мъри Стоилов поеме отбора, той ще съчетава и тази длъжност. Изчаквахме да стане факт продължаването на партньорството ни с Palms Bet. В сряда сядаме и говорим с Мъри”, допълни Сираков.

“Мъри го вълнува да има някаква сигурност в клуба, каквато нямаше през миналата година. Не е ставало въпрос за пари, не са водени такива разговори. Обясних му какво е моментното състояние на клуба, но съм му казал, че според мен до голяма степен той може да е детонаторът в положителен смисъл за избухването на ”синята бомба”. В този момент повече трябва да се мисли как да се помогне на Левски. За бъдеще клубът ще започне да се вдига от дъното, където е сега”, завърши Сираков.

lachezar petrov nasko sirakov

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков заяви, че не трябва да се очаква ”дъжд и реки от пари”, след като ”сините” официално подписаха договор за партньорство с Palms Bet. Все пак той допълни, че споразумението дава едно спокойствие на Левски и оттук насетне може да се мисли по-спокойно за чисто футболните неща в клуба.

“Изключително съм благодарен за разширяването на партньорството ни с Palms Bet. Но не трябва да се мисли, че сега на ”Герена” ще потече златен дъжд и реки от пари. В многото ни разговори, смятаме, че с правилната работа и достигането до много наши привърженици, това ще донесе повече пари на клуба от договора. Имаме нужда от човешки ресурс на базата на това, че не разполагахме със средства за персонал, който да работи във всички направления. Затова съм доволен, че партньорите ни ще се занимават с въпроси с маркетинга, рекламата и спонсорството”, каза Сираков.

“Ще има представители на партньорите ни и в УС, и на Надзорния съвет. Става въпрос за съвместна работа, която в краткосрочен, а още повече в дългосрочен план ще доведе до значителни финансови постъпления. Ще се помъчим да променим модела от последното десетилетие. Те се концентрираха върху спортно-техническата част, а административната част също е важна. В 21-ви век футболът е бизнес и той трябва да е изграден добре, за да не изпитва затруднения”, допълни Сираков.

“В този момент нямаме някое супер належащо плащане. Имаме натрупани задължения към играчите и персонала, които ще се опитваме да изчистваме. При Петьо мисля, че ще се разберем бързо, докато при Насиру Мохамед можем да водим разговори да намали финансовите си претенции и да не се стигне до дело. Варират постоянно задълженията. Изчистим едни, натрупваме други. За изпълнителен директор водим разговори. Аз искам до десетина дена след Общото събрание този въпрос да сме го решили. Не може да искаме от г-н Баждеков да е изцяло отдаден на клуба, той има нужда от почивка”, обяви още легендата на Левски.

“Може значително по-спокойно да гледаме бъдещето. Имаме сериозна основа, на която да стъпим и да си градим къщичката. Няма да стане за месец, два, три, но сега можем по-спокойно да гледаме напред. За мен последната година и малко бяха кошмарни. С финансови цифри не искам да боравя, защото може да съм неточен. Утре ще запознаем акционерите с точните цифри. Ако се появи човек, съм готов да дам целия пакет акции. Да го дам, не да го продам. Единственото, което винаги съм искал е, който се появи, да даде гаранции за бъдещето на Левски. Аз даже не съм ги и виждал акциите, те са в клуба”, поясни Сираков.

“Взети са абсолютно всички мерки и ОС ще протече прозрачно за всички акционери. Ще бъде записвано за клубния сайт, ще бъде стенографирано. Всеки акционер ще може да получи цялата информация за клуба, дори да не е присъствал на ОС. Не даваме никакви фалшиви позивни от тази маса. Изключително съм доволен от договора, който подписахме с нашите партньори. Мисля, че те също са доволни от съвместната работа с Левски. Бяхме се разбрали да мине ОС и веднага след това да говорим”, завърши Сираков.

Leave a reply