lachezar petrov nasko sirakov

Лъчезар Петров: Основната ни цел е да върнем Левски там, където му е мястото

Изпълнителният директор на букмейкърската компания Palms Bet Лъчезар Петров, заедно с Наско Сираков, даде пресконференция относно удължаването и разширяването на договора за сътрудничество между сините и компанията.

„Партньорството ни стартира преди около година. В края на миналата година разширихме партньорството, а сега, работейки за това, да стабилизираме клуба, ще разширим договора в още насоки. Договорът ни е дългосрочен и е за 5 години. Ще работим в няколко насоки за развитието и стабилизирането на клуба, както финансово, така и структурно. Ние нямаме спортно-техническа експертиза и в този аспект разчитаме на опита на г-н Сираков. Вярваме, че експертизата, която ние имаме, ще допринесе за това Левски да започне да функционира нормално като футболен клуб, не само като резултати, но и като администрация, което за нас е от голямо значение, тъй като ако има работеща администрация, това е предпоставка спортно-тихнически нещата да действат добре. Основната ни цел е да стабилизираме структурите на клуба, да създадем планове и стратегии за дългосрочното му развитие и да върнем отбора там, където му е мястото“, каза Лъчезар Петров, като допълни: „Финансовите параметри са конфиденциални, а срокът на договора, както казах, е 5 години“.

„Заедно с клуба, целта е да изградим правилно работеща структура. Утре на Общото събрнание на акционерите ще покажем рамкова структура с нови отдели и тяхното функциониране. Това включва човешки ресурси, създаването на нови отдели, разписването на план за функционирането на тези нови отдели“, каза още директорът на букмейкърската компания.

Лъчезар Петров, също така говори и за дълговете в клуба, които трябва да бъдат погасявани: „Преди договорът да стане факт, се запознахме с финансовата картина в Левски. Едно от най-спешните неща, които ще направим, е да изготвим финансов и погасителен план в Левски. Първо ще погасим най-належащите задължения, а после и останалите, като ще изплащаме и текущите задължения“.

Той открои и в кои аспекти ще се опита да направи промени в Левски: „Ще се помъчим да променим модела от последното десетилетие. Тогава ръководствата на клуба се концентрираха върху спортно-техническата част, която е основна, но администратимната част също е важна. В 21-ви век футболът е бизнес и той трябва да е изграден добре, за да не изпитва затруднения и да носи печалба“.

„Към момента няма да придобиваме акции в Левски. Ние обаче ще участваме във вземането на решения в клуба. По отношение на срещата със Станимир Стоилов, мястото ми там е да му обясня как виждаме развитието на клуба и как ще променим структурата му“, заяви твърдо Петров.

Той открои какъв вид структури ще бъдат създадени в клуба след разширяването на партньорсвото с Палмс Бет: „Едно от основните неща след влизането ни в клуба, е правене на план за ревизиране на клуба, както и изграждане на различни структури в клуба, най-вече свързани с администрацията на Левски“.

„Трудно е да се каже какъв трябва да е бюджетът, има различни дългове и ако нещо наложи по-бързото плащане на тези дългове, затова ще е трудно да определим какъв бюджет ще бъде необходим на клуба. Освен това трябва да се види какви средства ще бъдат нужни за селекция и нов трееньорски щаб“, допълни той.

Изпълнителният директор на букмейкърската компания също така сподели и по какъв начин новите структури в Левски ще помагат на клуба: „Вече имаме определен бюджет. Започваме да изграждаме нови отдели, които да помогнат в търсенето на нови спонсори, за да стабилизираме клубът. Ние ще поемем основната част от задълженията към служителите на Левски. Тези структури, които ще създадем, ще бъдат на разположение на клуба, като за тяхното създаване ще се консултираме с г-н Сираков“.

„Това, че вече имаме история с клуба, ни накара да продължим договора ни с Левски. Фенската маса на Левски е половин България и за нас такъв партньор като Левски е много важен. Дали покрай Левски или покрай друго сме станали известни, не знам, но това партньорство е изгодно и за двете страни. И двете страни трябва да са удовлетворени от това партньорство, както е при други бизнес взаимоотношения, в противен случай то нямаше да се осъществи“, завърши Лъчезар Петров.

Leave a reply