Рома отне капитанската лента на Един Джеко

Конфликтът между голмайстора на Рома Един Джеко и старши треньора на тима Пауло Фонсека бе потушен. Джеко се завръща в състава, но вече няма да бъде капитан на “вълците”. Лентата му е отнета заради демонстрираното недоволство срещу решенията на треньора. Новият капитан на Рома е Лоренцо Пелегрини, разкри генералният мениджър на клуба Тиаго Пинто.

Джеко не е играл за римския клуб от осминафинала за купата на Италия срещу Специя на 19 януари. 34-годишният таран бе изваден от групата и тренираше отделно от състава, а ръководството обмисляше варианти за неговата продажба през зимния трансферен прозорец.

Джеко и Фонсека се срещнаха вчера, а според генералния мениджър на клуба Тиаго Пинто двамата са разрешили спора.

“В един отбор трябва да има дисциплина и капитанът трябва да дава пример. Към момента Джеко не е капитан на Рома. Ще работим единствено за интересите на Рома”, каза Пинто на пресконференция.

“В света на футбола хората са семейство, а във всяко семейство понякога има проблеми и разногласия. Когато тези проблеми се разрешат, ставаш по-силен. Джеко е професионалист, човек със силен характер, който постигна много успехи с фланелката на Рома. Интересите на клуба са по-важни от личните интереси”, каза още Пинто.

Leave a reply