nek nijmegen tribuna sruti

Паника на стадиона на НЕК Ниймеген, срути се част от трибуна (ВИДЕО)

Трибуната със запалянковци на Витес Арнем частично се срути, когато публиката празнуваше победата с 1:0 при гостуването срещу местния съперник НЕК Ниймеген в мач от Ередивизи. Привържениците скачаха, поздравявайки футболистите на любимия си отбор, а това доведе до свличане на седем реда от трибуните на „Гофертщадион“.

Въпреки срутването на трибуната, инцидентът завърши без сериозни наранявания.

Събитията се случиха, когато играчите на Витес отпразнуваха победата си на терена, скачайки в един глас, а действието им бе повторено от стотици привърженици, които бяха заели своите места на трибуната, която поддаде и се срути. В резултат на това десетки фенове паднаха, но контейнер, който беше точно под трибуната, спря падането, предотвратявайки по-сериозен инцидент.

Генералният директор на НЕК Ниймеген, Вилко ван Шайк, обясни пред телевизията, че „за щастие няма жертви и по чудо нищо не се е случило“.

„Останах без думи, случвали са ми се всякакви неща. Контейнерът, който беше отдолу, предоврати по-големи беди“, добави Ван Шайк.

Стадионът на НЕК Ниймеген, открит през 1939г., беше изцяло реновиран в началото на 2000-та година и мина годишната проверка тази година.

 

Leave a reply