Ибрахимович

Златан може да подобри рекорд в Шампионската лига

Шведският централен нападател Златан Ибрахимович се е устремил към нов рекорд. Той вече навърши 40 години и през седмицата ще има възможност да стане най-възрастният футболист, който е вкарвал гол в Шампионската лига. Нападателят по-скоро ще остане резерва за Милан в двубоя срещу Порто, но въпреки това има възможност да се появи от резервната скамейка и да счупи постижението на Франческо Тоти.

Именно принцът на Рим държи рекорда за най-възрастният футболист, който се е разписвал в мач от най-големия клубен турнир в света. Тоти вкара на ЦСКА Москва на 38 години и 59 дни. Сега Ибрахимович може да счупи това постижение. Той за последно се разписа в Шампионската лига пред 2016 година.

Ибра ще гони още два рекорда. На този етап изглежда по-трудно да задмине Марко Балота, който е най-старият футболист играл в Шампионската лига. Той бе на 43 години и 252 дни когато излезе за Лацио в мач срещу Реал Мадрид. Доста по-близо изглежда постижението само за Милан. Алесандро Костакурта е първи за „росонерите“ и пети в общата класация по възраст, когато играе в Шампионската лига на 40 години и 211 дни. Този рекорд изглежда по-достижим за Ибрахимович.

Leave a reply