левски софия вход

Откриват новата зала на Левски преди волейболното дерби с ЦСКА

Новата спортна зала „Левски София“ на волейболен клуб Левски ще бъде официално открита преди мача с ЦСКА от Суперлигата на 29 януари (петък). Събитието ще се проведе от 17:30 часа, а от 18:30 часа е волейболното дерби между „сини“ и „червени“.

Спортна зала „Левски София” е най-новото и модерно съоръжение за спорт в България. То е проектирано и реализирано с цел да приема спортни събития от висок ранг и същевременно да бъде функционално и достъпно за масовия спорт. Строителството започна в началото на 2018 г. в рамките на комплекса Garitage Park, а разрешението за експлоатация бе издадено на 11 декември 2020 г.

Новото спортно бижу на София е с максимален капацитет от 1724 седящи места заедно с подвижните трибуни, които се прибират под основната. Фиксираните места са 888.  Покрити са всички изисквания на CEV за провеждане на срещи от Шампионската лига без финална четворка.

Общата площ на игралната зона е 1821,11 кв. м., а светлата височина на залата  е почти 13 метра. В тренировъчен формат съоръжението предлага три пълномерни игрища, които са подходящи за тренировки и мачове както на волейболни, така и на баскетболни отбори. Трите полета ще се отдават под наем на външни групи и ползватели основно след 18 часа в делнични дни, както и през уикенда.

Комплексът разполага с паркинг за посетители, рецепция и кафене, 4 съблекални, конферентна зала, офиси и стаи за треньори плюс лекарски кабинет. В залата може да се провеждат и различни събития с оглед на много добрата инфраструктурата и логистиката.

Срещата Левски София – ЦСКА ще протече при спазване на всички действащи противоепидемични разпоредби – без присъствие на публика. Откриването на спортна зала „Левски София“ ще е в присъствието на ограничен брой официални лица – със задължителните дезинфекция, дистанция и носене на предпазни маски.

Leave a reply