Лечков нападна Бербатов и разкри дали има мениджърски интереси в националния

Отговорникът за националните отбори Йордан Лечков се изказа остро срещу Димитър Бербатов и обяви дали има мениджърски интереси в националния отбор. Той говори пред телевизия 7/8 за злободневни въпроси свързани с българския футбол.

„Преди първия мач на Ясен Петров ще погледна списъка и ще анализирам дали има мениджърски интереси. Ще бъда осторожен. До този момент не ми е правило впечатление в националния отбор да има мениджърски интереси и да се оказва влияние върху треньора. Питайте Стоичков за думите му, че е оказван натиск да уреди мач на националния отбор. За 10 години колко души се извъртяха, казвал съм вече, че само ги харчим – треньор след треньор. Петев сега пое Босна, нали беше и начело на България. И? Какво постигна?“, заяви членът на Изпълкома.

Той за пореден път отвърна на обвиненията, че е заради него националния тим са напуснали Димитър Бербатов и Ивелин Попов. „Стига сте ме обвинявали. Защо заради мен? Какво съм казал? След всеки мач съм давал мнението си за самия мач. Казвал съм това, което сте видели и вие. Трите коня не бяха ли водещите в националния отбор? Бяха, нали? Е, като са били, нали точно те трябваше да поведат отбора към победи, към класирания. Едно време нас не са ли ни критикували при неуспех? Ще си позволя за първи път да коментирам думи на Бербатов. Той нали каза, че може да дойде да ни оправи футбола. Е, хайде, потърсете го сега“, призова Лечков.

„Бербатов няма нужния опит. Боби Михайлов беше пет години вицепрезидент на Батето преди да стане президент. Това е много важно. Аз твърдя, че оставката на Боби е нелигитимно подадена и нелигитимно приета. Той още е президент на футболния съюз. Потърсете го и го питайте. Дали имаше натиск, за да подаде оставка? Абсолютно. Аз също не съм подавал оставка, подписах се под присъствен протокол. Не искам да се връщам на това.

В Сливен вложих мои пари – от бизнеса и лични спестявания. И къде е Сливен сега? Няма го, фалира. А знаете ли защо фалира? Натиснаха данъчните да не ми признаят парите, които вложих във футболния клуб като разход. И Сливен приключи. Срещу мен имаше шест съдебни дела, за всички бях оправдан”, каза още Лечков.

Leave a reply