коутиньо

Олимпик Марсилия търси правилната формула, за да привлече Коутиньо

Олимпик Марсилия проявява сериозен интерес към футболиста на Барселона Филипе Коутиньо. „L’Équipe“ съобщава, че френският клуб търси правилната формула, за да привлече бразилския плеймейкър.

Заплатата на Коутиньо не е съвместима с финансите на Барселона. Бразилецът прибира по 12 милиона евро на година на „Камп Ноу“. Тази сума не може да бъде удовлетворена и от Олимпик Марсилия, който проучва други начини да убеди бразилеца да подпише с тях.

Една от възможностите е Олимпик Марслия да предложи на Коутиньо трансферен бонус на стойност 10 милиона евро и заплата от 6 милиона евро на година. Цифри, които не биха били равни на доходите му в Барселона.

Трансферната операция, която Олимпик Марсилия възнамерява да осъществи може да бъде улеснена с помощта на мощен спонсор. Френският отбор ще играе в Лига Европа през този сезон и се класира директно за груповата фаза.

Коутиньо пристигна в Барселона през януари 2018 година с трансфер от Ливърпул. Английският клуб получи 120 милиона евро плюс още 40 милиона евро бонуси.

Договорът на Коутиньо с Барселона е до 30 юни 2023 година, а откупната клауза, която е записана в него възлиза на 400 милиона евро.

Смята се, че Барселона е готов да се раздели с Коутиньо за сума от порядъка на 50 милиона евро.

Leave a reply