cska loko pd botev

Обединение на футболни фенове за конгреса – ултраси на Ботев Пд и Локо Пд подкрепиха тези на ЦСКА

Безпрецедентно обединение на футболни фенове е на път да се случи във вторник по време на извънредния конгрес на БФС, който ще се проведе в зала 1 на НДК. Фенове на пловдивските грандове Ботев и Локомотив, както и тези на Спартак Варна ще се присъединят към запалянковците на ЦСКА, които вече декларираха подкрепа към Димитър Бербатов и неговия екип срещу досегашното ръководство на БФС. Това става ясно от призив публикуван от една от най-големите фенски групи на „червените“ „Трибуна Сектор Г“.

„Само три дни остават до чакания с надежда от любителите на футбола у нас конгрес на БФС. Надежда за промяна, за едно ново начало. А нужда от промяна има и тя е крайно наложителна, дори закъсняла… Защото когато някой не се справя със задълженията си, най-нормалното нещо е да бъде заменен от друг. Така е във всяка функционираща организация. А когато не просто не се справяш, а се проваляш с гръм и трясък, доказвайки неумението си, но продължаваш безочливо да искаш властта – трябва да бъдеш изритан!“, се казва в експозето на феновете.

„Провалът на това ръководно тяло на съюза е грандиозен и е дори скандално, че тези хора не просто не изявиха желание да си тръгнат доброволно досега, ами напротив – здраво са се вкопчили във властта и не пускат. Организират си фиктивни избори с предварително подсигурен вот от стотиците аматьорски клубове, чиито гласове тежат точно толкова, колкото на всеки един от големите отбори у нас“, пишат ултрасите.

„Време е целият този фарс да приключи. Време е най-накрая да погледнем нагоре и да направим опит да се отлепим от дъното. Кардиналната промяна е жизненоважна и друг начин няма! Защото рибата се вмирисва откъм перуката! Алтернативата е ясна – Бербатов, Мартин и Стилиян са тотален антипод на футболното статукво“, се казва още в декларацията на запалянковците.

Сборът на запалянковците е в 9 часа пред пилоните на НДК, а декларацията е подписана освен от „Трубину Сектор Г“, още от Фен клуб “Локомотив Пловдив”, Клуб на привържениците на “Ботев” Пловдив и Обединени фракции “Бултрас”, Синдикат 12 (Спартак Варна).

 

Leave a reply