Нагелсман: Ще напусна РБ Лайпциг с натежало от тъга сърце

Новият треньор на Байерн Юлиан Нагелсман коментира своето назначение като треньор на баварците. Той призна, че напусна сегашния си клуб с натежало от тъга сърце.

“От първия ми мач през август 2019 г. срещу Оснабрюк аз се привързах изключително много към РБ Лайпциг и към всички негови играчи и служители. Всички ние преживяхме специални неща с големи сърце и душа. Ще напусна РБ Лайпциг с натежало от тъга сърце. Успях да тренирам страхотен отбор в клуб, който предоставя всички възможности и най-добрите условия за успешна работа. Всички, включително всеки един служител в клуба, допринесоха за творенето на история в РБ Лайпциг, като продължаваме да я пишем. Много се гордея с това”, заяви той.

“Достигането ни до полуфиналите на Шампионската лига със сигурност беше връхната точка на досегашното ни време заедно. Това беше един страхотен момент, който никога няма да забравя. Настоящият сезон се очертава да бъде най-добрият за РБ Лайпциг, откакто отборът се състезава в Бундеслигата. Ще направим всичко по силите си, за да го постигнем, както и да вдигнем значим трофей за първи път в историята на клуба”, каза още Нагелсман.

“Все още е рано да се сбогуваме и да си говорим за спомени, защото все още не съм приключил с работата си в Лайпциг. Мисията ми ще свърши през лятото, но дотогава ще продължа да работя с пълна газ. Изразснахме като сплотен колектив, който иска най-накрая да спечели трофей. Лайпциг е нещо специално и все пак ще си тръгна. Никога не съм криел, че треньорската позиция в Байерн ме привлича и че бих искал да поема тази работа, ако някога ми се отдаде възможност за това. Да бъда треньор на Байерн е нещо много специално за мен”, добави той.

“Ето защо бих искал да благодаря на Оливер Минцлаф и на останалите директори на РБ Лайпциг за това, че намериха разбирателство с Байерн и че направиха това възможно за мен. Сега насочваме цялото си внимание към оставащите три мача в Бундеслигата, както и, разбира се, към полуфиналите за Купата на Германия, за да завършим този сезон успешно”, заяви Нагелсман пред клубния сайт.

Ханзи Флик: Няма да забравя последните две годиниОфициално: Нагелсман е новият треньор на Байерн

Leave a reply