меси

Mundo Deportivo: Меси може да подпише още утре

Ситуацията около суперзвездата на световния футбол Лионел Меси е напът да се разреши. В Барселона продължават да работят с идеята официалното подновяване на договора на аржентинеца да се осъществи преди мача срещу Ювентус трофея „Жоан Гампер“, който ще се проведе в неделя, 8 август.

По споразумението на клуба с аржентинската звезда липсат само някои минимални подробности. Самият президент Жоан Лапорта обясни в понеделник, по време на представянето на Емерсон Роял, че целият процес се движи в правилната посока, но подробности все още липсват.

„Правим каквото можем. Все още не еме напълно готови, но напредваме добре и в съответствие с това, което всички сме планували. Ще направим всичко възможно в рамките на възможностите на клуба Меси да удължи договора си. Имаме много възможности, защото играчът иска да остане при нас“, каза още той.

Според испанското издание „Mundo Deportivo“, Лапорта се надява в следващите часове да уточни всички подробности с представитея на Меси – неговият баща Хорхе и да обяви новия договорза пет сезона през утрешния ден. Освен обявяването на договора, силният човек на „Камп Ноу“ е оптимист, че може, също така, да регистрира суперзвездата – нещо, което създаде проблеми с другите нови попълнения.

Междувременно Меси все още е на почивка на Ибиса със семейството си. Преди по-малко от месец Меси спечели първи трофей с националната фланелка, триумфирайки срещу Бразилия на финала на Копа Америка.

Leave a reply