стоилов

Мъри Стоилов: Недоумявам как нощните клубове работят, а стадионът на открито не

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви преди гостуването на Локомотив София в 11-ия кръг на Първа лига, че недоумява как нощните заведения работят, а публиката на стадионите в София е забранена.

„Нощен клуб работи – вътре са на 50 сантиметра един от друг. Вече има и така наречените зелени сертификати. Има и ваксини, който иска да не се разболява, може да отиде да се ваксинира. Не виждам защо трябва да има съответните забрани. Би трябвало всеки сам да може да избере. Недоумявам. Нощните клубове работят, а стадионът на открито не. Има начин да се реши проблемът, стига да има желание. Като гледам тези мерки така и така никъде не се спазват“, сподели Мъри.

„Всички футболисти на този етап са здрави. Ако има някакви болежки, се надявам до утре всичко да е изчистено и да бъдем в оптимален състав..

От контролата със Струмска слава не съм доволен най-вече от организацията. Иначе имаше добри неща в завършващата фаза. Естествено след пауза, в която 4-5 човека ги е нямало, е трудно да градим нещо.

Има отговор от ФИФА И УЕФА всичко е както трябва. На Хосе Кордоба може да се разчита. Проблеми имахме, че на Шелис му отложиха двубоя в последния момент. Той не е играл официален мач. Всички други са играли, даже Гьоко Зайков има записани 15 минути.

Футболистите и аз нямаме големи притеснения как да решим финансовите проблеми. Моята работа като оптимален бюджет максимално съкращение – е свършена. На футболистите и на мен не трябва да се отразява това. Добрата игра трябва да е подплатена и с добри резултати“, каза още наставникът на „сините“.

„В началото Локомотив направи добро впечатление. Отбор, който също се изгражда в движение. Те също търсят най-доброто си лице. Важно за нас и за мен лично е как ние ще играем. Единственото нещо, което ме притеснява утре, е, че мач без публика за мен не е мач. Трябва да се намери някакво решение след като работят заведения, кина, театри и нощни клубове. Стадионите са достатъчно големи. Не виждам каква е разликата да си в нощен клуб или на стадиона. Васил Левски е за 40 000 хиляди човека. Всичко е въпрос на желание“, добави Стоилов.

„48 часа след Конгреса да даваме крайни оценки е рано. Всичко зависи от Михайлов, а и не само от него, а и от всички нас да направим промяната. От тук нататък трябва да се работи. От Михайлов може да очакваме помощ в такива ситуации като с мерките, за бази и т.н. Има проблеми във футбола, които трябва да се решат. Изборът не беше лесен. Има недоволство към работата на футбола и трябва да се изчистват проблеми – сигурен съм, че Михайлов ги е видял също.

Левски има крещяша нужда от точки. Не отива точковия актив на името Левски. Има двубои, които ги прилислямаве в графата задължителни. Надявам се да започнем да бележим гголове и да допускаме по-малко грешки. Нямаме време накъде да отстъпваме. Единственото, което ме притеснява в утрешния ден, е, че когато Левски не е подкрепян от своите привърженици нивото на игра е друго. Нашият отбор играе още по-силно когато има подкрепа. Това е целта на футбола.

Имам идеи за корекции в състава. Давам възможност и шанс на всеки да покаже своите възможности. С оглед на това, че имаме играчи висящи с картони може да се наложи да направим промени“, каза още треньорът на Левски.

Leave a reply