клоп с маска

Клоп намери общо между сделката за Нюкасъл и опита за създаването на Суперлигата

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сравни сделката по закупуването на Нюкасъл с опита за създаване на Европейска Суперлига преди няколко месеца. Тогава проектът срещна огромната съпротива на УЕФА и феновете, вследствие на което английските клубове бързо се оттеглиха.

Сега доста от клубовете в Англия също недоволстват от решението на Висшата лига да одобри сделката, след която публичен инвестиционен фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия, закупи Нюкасъл срещу 300 милиона паунда.

„Очаквах официално изявление от изпълнителния директор на Висшата лига Ричард Мастърс, защото очевидно там има притеснение за нарушаване на човешките права“, сподели Клоп.

„Какво означава това за футбола? Преди няколко месеца имахме проблем с клубовете, които създадоха Суперлигата. И правилно. Сега това означава изграждане на суперотбор, който ще има гарантирано участие в Шампионската лига след няколко години“, добави германецът.

„Феновете на Нюкасъл харесват това, но парите на купуват успехи. Те имат пари да правят грешки, но в крайна сметка ще постигнат това, което искат“, каза още Юрген Клоп.

Leave a reply