Легенда на Борусия Дортмунд се отърва с условна присъда за детска порнография

Бившият германски национал Кристоф Метцелдер получи условна присъда в размер на десет месеца от съда в Дюселдорф по обвинението за разпространение на детска порнография. Делото срещу бившия футболист на Реал Мадрид и Борусия Дортмунд започна днес и се очакваше да продължи до 10 май, но приключи само за ден, след като Мецелдер призна изцяло вината си.

Съдят бивш немски национал заради притежание на детско порно

В своето обвинение прокуратурата заяви, че в телефона на бившия централен защитник са били открити общо 297 файла с детска порнография, от които той е разпратил 29 на три жени чрез програмата WhatsApp. “Сдобих се с незаконните снимки, които бяха със свободен достъп в интернет и аз направих скрийншотове. Споделих своите екстремни фантазии в чатове”, призна 40-годишния Метцелдер от свидетелската банка.

От прокуратурата допълниха, че една от разпратените снимки от Метцелдер е била на невръстно дете в “много сексуализирана поза”.

Метцелдер заяви, че никога не е “нападал деца и младежи, въпреки своите графични коментари в чатовете. Това се случваше само в паралелната дигитална вселена”.

Съдия Астрид Щамерйохан прие, че подсъдимият е показал “истинско разкаяние” за стореното и че публичността на самото дело е наказание за него. “Очаква се той приеме това дело като предупреждение и да извършва повече престъпления”, каза тя.

Бившият футболист заяви още, че ще приеме наказанието си и помоли за прошка жертвите на сексуално насилие.

Leave a reply