тебас ла лига

Ла Лига отговори на нападките от Барса, Реал Мадрид и Атлетик Билбао

От Ла Лига не забавиха да отговорят на изявлението на Барселона, Реал Мадрид и Атлетик Билбао, в което трите клуба оспорват споразумението между Ла Лига и инвестиционния фонд „CVC“.

Ето каква бе позицията на трите клуба: „Атлетик Билбао, Барселона и Реал Мадрид искат да обявят, че са оспорили резолюцията, приета от Асамблеята на Ла Лига на 12 август 2021 г., във връзка със сделката между Ла Лига и „CVC“, тъй като споразумението нарушава разпоредбите на приложимите разпоредби (и по-специално Кралският указ-закон 5/2015) и е приет в рамките на процедура, която е в грубо нарушение и е неуважителна към минималните гаранции, необходими за тези цели, особено при сделка от такова значение и обхват“.

На тези думи, Ла Лига отговори по следния начин: „Изненадващо е, че те оспорват нещо, чийто краен резуртат не познават и още повече, когато вече беше ясно, че тези три клуба  няма да бъдат засегнати икономически, а само ще се възползват от растежа, който Ла Лига ще регистрира през следващите няколко години“. Според споразумението между първенството и фонда, Ла Лига и клубовете ще получат общо 2,7 милиарда евро, като те ще бъдат разделени и ще си използват за различни нужди, една от които е осъществяване на трансфери.

„Трите клуба се месят в нещо, което не ги засяга директно, напротив, тези клубове ще се възползват от растежа на Ла Лига като надпревара, давайки ясно да се разбере, че това, което не искат, е разширяването и растежа на останалите клубове“, добавя още организацията, ръководена от Хавиер Тебас.

Leave a reply