мадрид

Босът на Атлетико: Вреди ни, че играем пред по-малко публика спрямо Англия и Италия

Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо поиска облекчаване на мерките, наложени от здравните власти в Испания върху спортните събития на открито. Той го направи след мача от Шампионската лига в сряда срещу Порто, завършил 0:0, възползвайки се от присъствието на трибуните на „Уанда Метрополитано“ на здравният министър на страната Каролина Дариас.

В момента в Ла Лига в отделните области важат различни правила по въпроса с това, до какъв процент от капацитета си могат стадионите да приемат зрители. В Мадрид този процент е 40.

„Шампионската лига се завърна с публика, която беше луда да види мач в това състезание на живо след година и половина чакане“, каза президентът на „лос колчонерос“ в дсвоето изявление, в което поиска властите да увеличат процента на хората, които могат да присъстват на този тип събития.

„Това, което трябва да попитаме (министъра на здравеопазването) е, че тъй като заболеваемостта с коронавирус и смъртните случаи са спаднали много, трябва и процентът на феновете на стадионите се увеличава“, обясни той и добави: „Нека копираме случващото се в другите страни, особено по въпроса, че когато отиваме да играем в Англия или Италия, терените са пълни, а хората не носят маски. И това, независимо дали ви харесва или не, ни вреди“.

Leave a reply