2f739d61 2d54 444f 8961 9482435d2eac

Кой с какви гуми разполага преди старта в Испания

Официалният доставчик на гуми във Формула 1 Пирели избра трите си най-твърди модела за уикенда за Гран При на Испания. Характеристиките на „Каталуния“ обаче означават, че дори и това няма да спаси пилотите от нужда от поне две спирания в бокса, а може би и три в хода на надпреварата, съобщава източник на Sportarena.bg

В миналото, особено в ерата на Пирели, сме виждали как стратегия с 4 стопа, може да е по-бърза от такава с 3, въпреки загубата на 20 секунди при допълнителната визита в бокса. Именно поради тази причина може да се вярва, че победата днес ще се реши в бокса, а не на пистата, тъй като и изпреварванията на „Каталуния“ са доста трудни.

Преди старта на надпреварата абсолютно всички пилоти на Ферари, Ред Бул и Мерцедес има по един комплект чисто нови гуми хард и два не използвани комплекта медиум. Разликите обаче идват при наличието на най-меките смеси.

При тях единствен Шарл Леклер успя да съхрани един чисто нов комплект, който може да му е от полза при евентуално късно излизане на колата за сигурност. Освен това монегаскът има и два комплекта карани софт, а неговите съперници разполага единствено с по три комплекта вече използвани.
bb63c04f 1f7b 485b a362 6ca23e4baad5 1

Най-лошо е положението в лагера на Астън Мартин, където нито Себастиан Фетел, нито Ланс Строл има чисто нови гуми медиум или хард. Двамата разполагат с по един комплект вече карани, но и с цели три чисто нови чифта софт, както и два вече използвани.

Leave a reply