kaspar hjulmand

Каспър Хюлманд: Много е тежко да загубиш по такъв несправедлив начин. Жал ми е за футболистите

Въпреки болезненото отпадане след продължения от Англия на полуфинала на Евро 2020, селекционерът на Дания Каспер Хюлманд бе много доволен от всичко, което е постигнал отборът му по време на турнира.

Англия достигна мечтания финал след драматичен обрат и продължения срещу Дания (ВИДЕО)

„Момчетата направиха толкова много на това първенство. Те са невероятни и играят великолепен футбол. Атакувахме, вкарвахме голове и показахме колко сме силни. Момчетата дадоха всичко от себе си както на терена, така и извън него. Разбира се, че сега сме разочаровани, защото бяхме на една крачка от финала, но някои обстоятелства ни попречиха да я направим”, коментира цялостното представяне на Евро 2020 Хюлманд след загубата с 1:2 от „трите лъва“ на „Уембли“.

Той не остана безразличен и за ситуацията при дузпата за Англия. Тогава Рахим Стърлилг падна в наказателното поле и бе отсъден наказателен удар. Зад топката застана Хари Кейн. Вратарят на Дания Каспер Шмайхел спаси първия удар, но при добавката Кейн не сгреши и прати страната си на финал на голямо първенство за пръв път от 55 години.

„Много неща се оказаха срещу нас. Изгледах повторение на ситуацията с дузпата. Доста тънък момент. Немалко време на терена имаше едновременно две топки. В продължение на пет секунди преди изобщо Стърлинг да стигне до наказателното поле, сигнализирах на страничния съдия за втората топка. В други моменти от мача съдията действаше много по-бързо. А за самата дузпа – не видях такава. Много е тежко да загубиш по такъв несправедлив начин. Жал ми е за футболистите”, каза още селекционерът на „червения динамит“.

Leave a reply