960 600 iosif miladinov

Йосиф се бори до самия край!

Европейският вицешампион и български олимпиец Йосиф Миландов, се представи повече от представително за България на финала на 100 метра бътърфлай. Това беше първият български олимпийски мъжки финал в историята на плуването, а българинът финишира осми във финалното класиране.

Йосиф финишира с 51,49, което допълнително скъси дистанцията от него и останалите и ни остават надеждите за класиране за медал в последвалите големи турнири. Видимо, Йосиф бе гневен след представянето си след излизането от басейна, което се понрави на мнозина от българите след това му класиране.

Дресел от САЩ стартира изключително силно, докато българинът, чиито стартове сам отличи, че не са му силни, коригира тази си неточност и се обърна със седмо време. Неприятното беше, че във втората половина Миладинов остана зад опонентите си, макар да опита да навакса. За наше и негово огромно съжаление това му бе най-бавното плуване на Токио 2020.

Преди по-малко от две години пловдивчанинът завоюва сребърното отличие в Унгария, за да впечатли световната плувна аудитория.

Интересен факт е, че нито един от финалистите на 100 метра бътърфлай не се бе явил на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, чиято дисциплина бе изцяло доминирана от великолепния Майкъл Фелпс.

Leave a reply