novak dzhokovich tokio

Джокович отпадна от Олимпиадата

Истинска сензация дойде от олимпийския турнир по тенис в Токио. Световният номер 1 в тениса Новак Джокович беше елиминиран от Александър Зверев – 6:1, 3:6, 1:6, и се размина с финала на Олимпиадата.

Така Джокович губи трети полуфинал на олимпийски игри в кариерата си и ще трябва да забрави мечтите за Златен Шлем. Все пак ще играе за бронз срещу Пабло Кареньо Буста и все още има шанс за злато при смесените двойки.

Във финала на Олимпиадата съперник на Зверев ще е руснакът Карен Хачанов, който отстрани Пабло Кареньо Буста с 6:3, 6:3.

Джокович спечели убедително първия сет с 6:1, макар че Зверев на моменти се противопоставяше успешно. Във втория сърбинът проби за 3:2 и изглеждаше, че ще приключи битката в своя полза, но Зверев се вдъхнови с два забележителни бекхенд-уинъра и направи страхотна серия със спечелени 11 от 12 разиграни точки. Грешките на Ноле зачестиха, а съперникът му показа чудесна игра и спечели сета.

Страхотните отигравания на Зверев продължиха с пробив в началото на третия сет, а на Джокович нищо не му вървеше. Непредизвиканите грешки продължаваха да валят от ракетата на Джокович, а от устата му – звучни псувни и негативни реплики на сръбски. При втория допуснат пробив за 0:4 вече дори най-големите поддръжници на Ноле са усещали, че мечтата няма как да стане реалност. Още първите мачболове за германеца дойдоха при сервис на световния номер 1 и той се възползва от втория, за да избухне в сълзи, поднасяйки сензацията.

Leave a reply