Жорди Кайседо: Любо Пенев бе страхотен голмайстор, искам да уча от него

Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо бе избран за играч на месец март в анкетата на Пресклуб България. Той събра 9 гласа, а след него останаха Атанас Илиев от Ботев Пловдив с 8 и Димитър Илиев от Локомотив с 6 гласа от общо 23-ма гласували.

„Искам да благодаря на Господ, на моите колеги и на клуба. Без тяхната подкрепа и доверие нищо от това не би било възможно. Това е плод на усилията и труда, който полагаме през това време. Надявам се да постигнем още повече. За мен е голяма част да играя за ЦСКА. Това е много голям клуб, който съм го заобичал много. Ще продължа да давам най-доброто от себе си за този клуб. Надявам се в близко бъдеще да помогна да спечелим титлата“, каза Кайседо.

Той направи и разликата между двамата треньори, с които работи в ЦСКА – Бруно Акрапович и Любослав Пенев. „Най-голямата разлика е в тактическата схема. И двамата са прекрасни треньори, които много уважавам. Много положителни неща съм чувал за Любослав Пенев. Опитвам се да говоря с него, защото той беше страхотен голмайстор. Искам да се науча от него на неща, които още ми липсват“, каза футболистът.

„Работя и се трудя, за да съм в националния отбор. Да се надявам, че ще ме извикат за Копа Америка“, допълни Кайседо.

Той коментира и крачката, която ЦСКА направи в турнира за Купата на България. „Направихме първата стъпка и стигнахме до финал за Купата на България. Знаем, че Арда не е лесен отбор, но и ние сме прекрасен отбор. Мога да ви кажа, че ще дадем най-доброто от себе си, за да спечелим купата. Победата над Лудогорец беше стъпка, но трябва да сме концентрирани първо за мача в неделя, а след това и за останалите мачове“, завърши играчът.

Leave a reply