Даниел Димов: Черно море има само една цел – шестицата

Капитанът на Черно море Даниел Димов е наказан и няма да може да играе за варненци при гостуването на ЦСКА 1948. Той говори пред Добри Атанасов часове преди сблъсъка на стадион „Васил Левски“.

Двамата се върнаха на ситуацията, при която Димов получи жълт картон в мача срещу Левски. „Още не ми е ясно защо получих картон срещу Левски и сблъсъка с Билал Бари. Бари ми попречи да изпълни фаула, а аз исках да подам пас по диагонала. Беше ми обяснено, че съм искал да го уцеля умишлно и затова ми е даден картон. Не съм виждал в други мачове да се показва картон. Аз исках да подам топката, нито го уцелвам, нито нищо. Не виждам каква е моята вина. Наясно съм с качествата на този съдия. Имам два картона и двата от него. Знам, че когато иска може да свири“, каза Димов.

„Напълно възможно е да победим ЦСКА 1948 в София. Равностойни отбори, ще играем на хубав терен. Това е тим, който не се затваря, опитват се да играят футбол, надиграват се. Ние имаме проблеми при сгъстена защита. Когато имаме свобода имаме повече възможности за гол“, заяви защитникът.

Той сподели, че не е променил мнението си за целта пред Черно море. „Не съм си променил мнението. Моята цел и целта на ръководството е шестицата. Който прави сметки не му излизат. 7-8 тези планове не са много добре да си ги прави всеки отбор. Нашата цел да сме в шестицата. Днешният мач е важен, както и следващите два. Това е целта поставена от всички“, каза Димов.

Футболистът засегна темата и на стадионите в България. „Играта на голям и модерен стадион със сигурност оказва влияние. Няма как да не се чувстваш по-добре на хубав стадион и терен. Атмосферата е различна. Имал съм късмета и щастието да играя на тези стадиони. Играта се променя, заряда, нагласата. Всеки би се радвал да играе на хубави терени“, допълни играча.

Даниел Димов коментира и националния отбор и присъствието си там след дълго отсъствие. „Най-приятното впечатление в националния отбор бе колектива. Всички си помагахме, бяхме задружни. Това, което усетих като част от този колектив. Резултатите не го показват, но нека видим реалностите. Първи лагер и мачове на Ясен Петров. Няма кой да промени нещата с магическа пръчка. Нова схема, нови изисквания. Хората изискват години за даден резултат. С качествата, които има Ясен Петров, а и момчетата, ще има тепърва резултати. Няма човек, който да не иска да побеждава“, завърши играчът.

Leave a reply