dimitar evtimov cska

Историята на шала, който Евтимов върза на вратата си в дербито

ЦСКА разкри каква е историята на вързания от Димитър Евтимов шал на мрежата на вратата му преди дербито срещу Левски от 27-ия кръг на Първа Лига.

Стражът излезе на терена с шалчето на Смилян Тонков – фен на „червените“, който почина на 90-годишна възраст. ЦСКА и Левски не успяха да се победят и завършиха наравно 0:0.

„Днес отборът ни излезе на терена с шалчето на Смилян Тонков – адютант на ген. Владимир Стойчев, подполковник от запаса, ФЕН на ЦСКА. Тонков си отиде от този свят на 90 г., в 75 от които носеше ЦСКА в сърцето си. През целия си живот на стадиона той развяваше този шал, оплетен ръчно – специално за онова младо момче с плам в очите, появяващ се винаги когато гледаше любимия отбор; плам, който не угасна и след 90 г., до последния миг. С него преживяше великите ни победи, болката от загубите, славните моменти, легендарните футболни битки. Смилян си отиде с ЦСКА в сърцето, а шалът му ще пази завета предаван от поколение на поколение, още от дете…“, написаха „армейците във Facebook.

 

Leave a reply