Холанд по-близо до Барса, каталунците готови да наддават

Срещата между агентът Мино Райола, бащата на Ерлинг Холанд – Алф Игне и президентът на Барселона Жоан Лапорта приключи.

Представителите на норвежкият нападател пристигнаха в Барселона тази сутрин, за да се срещнат с новия президент на едноименния клуб. Те разговаряха за евентуален трансфер на Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд в каталунския тим през лятото.

На срещата присъства и спортният директор Матеу Алемани. Разговорът между четиримата продължил около 2 часа, пишат испанските медии.

Още преди да спечели изборите Жоан Лапорта обяви желанието си да привлече сензацията Холанд в Барселона. Сега вече той е наясно с нагласите за подобна сделка и приблизителните финансови параметри.

Лапорта официално е заявил желанието си да подпише с норвежкия национал, а Алф Игне и Мино Райола са отвърнали, че са отворени за трансфер на Холанд на „Камп Ноу“. Президентът на Барса ги е уверил, че клубът е готов да извади сериозна сума пари и да наддава с други грандове.

Все пак роля ще изиграе Борусия Дортмунд. От изключителна важност е трансферната сума, която „жълто-черните“ ще поискат за перлата в селекцията си. Голяма роля ще изиграе и решението на футболиста, към когото интерес проявяват множество клубове.

Leave a reply