Гуардиола с брутална атака към създаването на Суперлигата

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се изказа изключително негативно относно създаването на Суперлигата, въпреки че „гражданите“ са един от отборите-основатели на турнира.

„Не змам защо са избрани тези отбори. Спортът вече не е спорт, ако успехът ви е гарантиран и когато няма връзка между усилията и възнаграждението. Това не е спорт, ако не се интересувате дали ще загубите“, коментира Гуардиола.

„Не е честно към отборите, че те се борят за самия върх и не могат да се класират, защото успехът вече е гарантиран за някои клубове. Не знам какво може да се промени, кажете, че тези пет клуба могат да се класират, ако са добри. И така, какво ще се случи с клубовете, които имат лоши сезони един след друг и ще се класират въпреки това в Суперлигата. Това не е спорт“, добави Пеп.

„Ситуацията около Суперлигата трябва да бъде обяснена на всички и трябва да се знае защо са взети такива решения. Защо Аякс не е ангажиран с всички успехи, които този клуб е постигнал през историята? Опитайте се да ми го обясните“, каза още Гуардиола.

Официално: Суперлигата вече е факт

Флорентино Перес е първият президент на Суперлигата

УЕФА решава съдбата на настоящия сезон в Шампионската лига в петък

Шефът на УЕФА: Футболистите, които са в Суперлигата, няма да играят на Световно и Европейско

Leave a reply